Ringtræning

Ringtræning er – som navnet antyder – træning i, hvordan du som handler viser din hund frem fra sin bedste side, når den skal præsenteres i udstillingsringen. Her skal en dommer lave en kvalitetsbedømmelse af din hund. Der bliver kigget på hundens eksteriør, dens tænder, dens racetypiske egenskaber – og derfor har du brug for at vide, hvordan du skal gå, løbe og stå med hunden, så den viser sig fra sin bedste side.

Hvem kan deltage?

Ringtræning er for alle hunde, uanset alder, og specielt hvalpe og unghunde har rigtig godt af den gode socialisering, som ringtræning er. Ringtræning er også et godt alternativ selvom du ikke har planer om at udstille din hund. Måske trænger du og din hund bare til at træne, at den går pænt sammen med dig, når der er andre hunde i nærheden? Også i det tilfælde kan du have glæde af ringtræning, hvor der arbejdes med at få en god kontakt til hunden.

Hvad lærer du på ringtræning?

Du lærer om de helt grundlæggende elementer i, hvad en hundeudstilling er og hvordan den foregår. Så er du godt forberedt, inden du drager af til din første udstilling, hvor du måske har lidt sommerfugle i maven.