Rally-lydighed

Rally-lydighed er en god måde at stimulere sin hund på. Hunden har det sjovt, bliver kreativ og øger sin kropskontrol samtidig med, at samarbejdet mellem hund og fører bliver styrket.

Hvad er rally-lydighed

Rally-lydighed – eller i daglig tale blot rally – er som navnet antyder baseret på lydighed, men til forskel for den traditionelle lydighed er kravene til perfektion i øvelserne ikke så store. Her lægges mindst ligeså meget vægt på glæde, udstråling og samarbejde, når teamet gennemfører banen, som afhængigt af niveau består af 10-20 skilte. Ved en rallyprøve er banen sammensat af dagens dommer, og deltagerne får først kendskab til banen på konkurrencedagen. Teamet har ved start 100 point og bliver fratrukket point undervejs, hvis der laves fejl i en øvelse. Føreren må opmuntre sin hund gennem hele banen – dog ikke ved berøring eller ved at give godbidder. Skældud eller hårdhændet behandling er naturligvis ikke tilladt og vil altid blive straffet.

Hvordan træner vi?

Træningen er typisk tilrettelagt med flere stationer, hvor vi arbejder med at udvikle enkelte færdigheder og øvelser, før vi sætter dem sammen til en bane. Nogle gange vil der være få skilte – andre gange en lille bane. Målet er at skabe et dynamisk samarbejde mellem hund og fører, og vores tilgang har afsæt i positive træningsmetoder og frivillighed med henblik på at styrke hundens eget initiativ og ansvar for udførelsen af øvelserne.

Hvem kan deltage?

Alle hunde kan træne rally, når den grundlæggende træning er på plads. Har du ikke trænet rally før, anbefaler vi vores pre-rallyhold, hvor du får den grundlæggende viden omkring skilte, motorik, timing og belønningsmetoder på plads, så du er godt klædt på til at få det optimale udbytte af rallytræningen. Skal du på et igangværende rallyhold, er det bedst, at du har erfaring med rally på det niveau, som holdet træner på.

Vil du træne rally-lydighed?

Vi har masser af rallyhold på alle niveauer. Vil du med på et hold, så tjek vores træningskalender for at se, hvilke hold, der er aktuelle lige nu. Vores kursister er meget trofaste, men du er altid velkommen til at blive skrevet på venteliste. Forhør dig nærmere hos dine muligheder hos Tom Mortensen på mail tom@hadstenhundevenner.dk.