Rally-lydighed er en god måde at stimulere sin hund på. Hunden har det sjovt, bliver kreativ og øger sin kropskontrol samtidig med, at samarbejdet mellem hund og fører bliver styrket.

Alle kan træne Rally lydighed, uanset grund-niveau, og uanset om man ønsker at deltage i konkurrencer eller ej. Kravene til perfektion i øvelserne er ikke så høje som i den traditionelle lydighed og ved prøverne er glæden, udstrålingen og samarbejdet mindst ligeså vigtigt som præcisionen.

Sådan foregår en rally prøve

Hund og fører skal gennemføre en bane, som er specielt designet af dagens dommer. Deltagerne får først kendskab til banen umiddelbart inden konkurrencen. På banen står en række skilte (10-20 stk. efter konkurrencens niveau) med de øvelser, der skal udføres. Teamet har ved start 100 point og bliver fratrukket point undervejs, hvis der laves fejl i en øvelse. Føreren må opmuntre sin hund gennem hele banen - dog ikke ved berøring eller ved at give godbidder. Skæld ud eller hårdhændet håndtering af hunden tolereres ikke og vil altid blive straffet.

Vil du træne rally-lydighed?

Hos Hadsten Hundevenner har vi hold på alle niveauer af rally - fra de grønne til de garvede. Forhør dig nærmere om mulighederne for træning på dit niveau hos Tom Mortensen på mail tom@hadstenhundevenner.dk.