På vores kurser i hvalpemotivation kommer vi rundt om alle de grundlæggende ting, der skal til for at skabe en god relation mellem dig og din hvalp. Gennem leg og lystbetonet indlæring styrker vi båndet mellem jer, så du bliver det allerbedste i verden for din hvalp. Du lærer blandt andet at læse hvalpens signaler, så du bedre kan forstå dens adfærd og guide den på den bedste måde, og din hvalp lærer, at det betaler sig at samarbejde og tage initiativ. Vi forbereder også hvalpen på at færdes i en menneskeskabt verden fyldt med masser af lyde og krav, som hvalpen med tiden forventes at kunne efterleve, f.eks. at blive håndteret, at vente, at forholde sig ro og hilse pænt på andre hunde.

Helt konkret indeholder hvalpekurset blandt andet:

  • Miljøtræning – lyde, trafik, trapper, broer m.m. i bymæssig bebyggelse og i naturen
  • Socialt samvær – fornuftig omgang med fremmede hunde og mennesker
  • Indkald og håndteringsøvelser – hvalpen lærer at komme, at sidde, at stå og at ligge roligt
  • Lederskabs- og kontaktøvelser – ejeren får ideer til styrke hvalpens opfattelse af ejeren som "flokfører"
  • Gå i line – hvalpen motiveres til at følge sin ejer i løs line
  • Søgeøvelser

Uanset om det er din første hund, eller du har haft hund før, anbefaler vi alle hvalpekøbere at deltage på et hvalpekursus. Her har du også mulighed for at vende de udfordringer, du uværgerligt vil støde på under hvalpens udvikling.

Skal du på hvalpehold?

Afhængigt af behov starter vi løbende nye hvalpehold op. Kontakt vores hvalpekoordinator, Lotte, og forhør dig nærmere. Du fanger hende på telefon: 28 78 47 09 eller email lotte@hadstenhundevenner.dk.