Hoopers er det sidste nye inden for hundesport og stammer fra USA. Sporten er stadig forholdsvis ukendt i Danmark men har allerede vundet indpas i flere europæiske lande. Hos Hadsten Hundevenner hilser vi den nye sport velkommen og har som de første i Danmark sat disciplinen på vores træningsrepertoire i 2020.

Hvad er Hoopers

Hoopers er en form for agility uden spring og feltforhindringer. Den er derfor ikke så belastende for hunden som agility men mindst lige så sjov og udfordrende. Navnet Hoopers refererer til de buer, der sammen med tuneller, tønder, måtter og hegn, udgør en nummereret bane, som hunden skal gennemføre på kommandoer fra sin handler. Kommandoerne skal gives fra et afgrænset felt på 3 x 3 meter, der er placeret midt på banen. Handleren skal med andre ord kunne fjerndirigere sin hund med kommandoer og kropsprog. En Hoopers bane indeholder ingen bratte stop, spring, høje forhindringer eller skarpe sving, og den er bygget, så den har et naturligt flow for hunden, der altid kan se den næste forhindring, den skal igennem.

Vil du se, hvordan det ser ud "live", så tag et kig på YouTube.

Hvordan træner vi?

Vi arbejder ud fra det niveau, som hund og fører er på, med fokus på at etablere og udvikle de grundlæggende nødvendige færdigheder for at dyrke Hoopers, som er:

  • At du kan sætte din hund af og forlade den
  • At du kan koordinere din belønning og timing
  • At du kan kaste din belønning præcist
  • At give Hoopers-forhindringerne høj værdi for hunden med dirigeret fremadsendelse mod forhindringerne

Når de basale færdigheder er indarbejdet begynder vi at langsomt at øge afstanden mellem hund og handler, så du til sidst kan fjerndirigere din hund fra midten af banen.

Hvem kan deltage?

Hoopers er for alle uanset race, alder, højde eller drøjde. Kan din hund at løbe, og elsker du at have det sjovt med din hund, så vil I elske Hoopers.

Vil du træne Hoopers?

Vil opretter løbende nye hold og du tilmelder dig via vores tilmeldingsportal på NemTilmeld. Pladserne bliver i øjeblikket revet væk, så man skal være hurtig på tasterne.